?

Log in

 
 
24 April 2010 @ 10:15 pm
iPhone gestolen  
Hallo allemaal,

Heeft iemand van jullie ervaringen met de verzekering ProAssist Gegarandeerd Plus voor iPhones, die je bij T-Mobile vaak aangeboden krijgt als je een iPhone koopt?

Ik heb de verzekering afgesloten en mijn iPhone is vanavond gestolen in een restaurant. In de voorwaarden van de verzekering staat dat diefstal alleen gedekt is als er sporen zijn van braak - wat niet zo is, want mijn telefoon is uit mijn tas gejat (die overigens de hele avond naast mijn stoel heeft gestaan en waar ik continu op heb gelet, zucht). Heeft iemand van jullie misschien ervairng met gestolen iPhones en deze verzekering? Of tips in het algemeen?

Op internet lees ik vooral mistroostige verhalen over het verlengen van abonnementen met nog 2 jaar...

Dank!
Tags: ,
 
 
Current Location: Amsterdam
Current Mood: sadsad
 
 
 
figuratief on April 24th, 2010 08:22 pm (UTC)
Gewoon even met de verzekering bellen lijkt me het beste. En dan niet over je heen laten lopen (waar ik wel eens de neiging toe heb :p), maar zelfverzekerd zijn en er gewoon op staan dat ze dit verzekeren. En niet zelf over die voorwaarden beginnen, maar pas als zij het opbrengen. ;) En daar gewoon lekker tegenin gaan. Niet geschoten is altijd mis!

Verder, wat kut dat je iphone gejat is. :( Echt belachelijk dat het zelfs uit je tas gejat wordt, zo onder je neus vandaan.
Marley Jadenmarley_jaden on April 24th, 2010 08:26 pm (UTC)
heb wel ervaring met de verzekering... bij schade doen ze het echt heel goed.. maar bij diefstal nog niks meegemaakt sorry:(
maar bel gewoon eventjes kan geen kwaad..
Thaily Brimstonethaily on April 24th, 2010 08:59 pm (UTC)
Een kapotte rits telt zeker niet? Of een mes snede in de zijkant?

Bij mijn moeder hebben ze eens geprobeerd haar portemonnee te stelen door op de markt de zijkant open te snijden. Is ze niet gelukt, maar technisch gezien, zijn dat ook geen sporen van braak? Staat in de regels niet dat het per se sporen van braak in een huis moeten zijn, toch?
l e e o n iefrille on April 24th, 2010 11:27 pm (UTC)
precies wat ik dus dacht! gewoon een snede in een oude tas maken (mochten ze om bewijsmateriaal vragen)
wat mijn papa altijd zegt: lees zelf gewoon heel goed de voorwaarden door en zorg dat je de situatie zo maakt dat je aan alle voorwaarden voldoet, voordat je ook maar iets van contact met ze opneemt :)
shinycuba on April 25th, 2010 07:04 am (UTC)
Precies ja, ben ik het mee eens!
zeeuwsmeisjezeeuwsmeisje on April 25th, 2010 09:40 am (UTC)
Ik denk dat ik dat er maar op ga wagen! Ik heb denk ik nog wel een oude tas...
woordenschatwoordenschat on April 25th, 2010 07:46 am (UTC)
Wat ik wel weet is dat brutale mensen veel meer voor elkaar krijgen. Ik zelf doe dat soort dingen nooit, maar soms zie ik mensen zo'n grote bek geven en dan krijgen ze nog wat ze willen ook:|

Dus als je de verzekering gaat bellen en ze zeggen dat je dan niet verzekerd bent gewoon gaan schreeuwen en stampvoeten dat je toch niet voor niks verzekerd bent en dat diefstal zeker één van de meest voorkomende happenings is wat betreft iPhones en dat ze daarom zulke mietjes zijn dat ze t niet verzekeren. En dan gewoon net zo lang stampvoeten en boos gaan doen totdat je een nieuwe krijgt :p

Ik zou dat zelf niet durven hoor, maar t lijkt me wel vet om een keertje te doen eigk :p
zeeuwsmeisjezeeuwsmeisje on April 25th, 2010 09:41 am (UTC)
Haha, ik ga hoe dan ook veel stampij maken; ik heb mezelf laten verzekeren voor 7.95 per maand en nu kan ik niet eens mijn gestolen iPhone declareren? Belachelijk toch!
fruhlingszeitfruhlingszeit on April 25th, 2010 09:18 am (UTC)
Ik kan je aanraden, als dat nog mogelijk is, om de restauranteigenaar of zijn medewerkers die op dat moment aanwezig waren een soort getuigschrift te laten schrijven. Dit is voor hen een kleine moeite, vooral als je benadrukt hoeveel dat voor jou kan betekenen. Tegelijkertijd kan je ook vragen of degene(n) met wie je aan het eten was ook een soort korte bekentenis kunnen afleggen.

Ik weet dat ik toen ik heel klein was een bekentenis aan de verzekering heb geschreven over de schade aan de auto van mijn ouders toen we terugkwamen van de MacDonalds. Dat mocht toen gewoon met roze letters en een heel krullerig lettertype, dus het kan zo informeel als maar kan (Hoewel formeel taalgebruik natuurlijk ook zijn positieve effecten heeft). Door die getuigschriften sta je niet alleen en zijn verzekeraars (naar ik heb gehoord uit ervaringen van kennisen) vaak al eerder overtuigd. Vooral als je de medewerkers van het restaurant zo ver hebt gekregen natuurlijk.
Het is op die manier zelfs gelukt bij een vriend van mij die zijn telefoon door de wc van een of ander aftands hotel gespoeld had.
zeeuwsmeisjezeeuwsmeisje on April 25th, 2010 09:40 am (UTC)
Ik denk dat ze dat wel willen doen. Moet ik er morgen even voor langsgaan! Bedankt voor de tip.
fruhlingszeitfruhlingszeit on April 25th, 2010 09:41 am (UTC)
Vergeet niet te vragen of ze het getuigschrift ook willen ondertekenen, dat maakt het wat formeler en overtuigender ;). Succes.